Keurmerk

Wijkbus Mariahoeve is een vrijwilligersorganisatie en heeft geen betaalde werknemers in dienst. In 2017 is aan wijkbus Mariahoeve het Haags Keurmerk Vrijwilligersorganisaties toegekend wat betekent dat de stichting een goed vrijwilligersbeleid voert. Dit certificaat is in 2021 voor 4 jaar verlengd.

Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties (HKV)

Met een vrijwilligersbeleid dat op orde is, kunnen de vrijwilligers bij jouw organisatie hun taken met plezier uitvoeren. Want met een helder beleid weet je wat je van elkaar kan verwachten. Ook zorg je ervoor dat vrijwilligers op de juiste plek komen en hoe lastige situaties tijdig kunnen worden aangekaart. Met een keurmerk ben je een serieuzere partner voor fondsen en subsidieverstrekkers, want zo zien zij dat jouw organisatie het vrijwilligersbeleid op orde heeft. Maar vooral: met het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties laat jij zien dat jij jouw vrijwilligers belangrijk vindt en waardeert!

 

Waar bestaat een goed vrijwilligersbeleid uit?

Een goed vrijwilligersbeleid staat niet zomaar. De volgende punten dienen daarin in elk geval aan de orde te komen. Deze zaken worden behandeld in de workshops (en vervolgens ook beoordeeld) wanneer een organisatie op gaat voor het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties (HKV).

Missie en visie vrijwilligerswerk, doelstelling organisatie
Positie vrijwilligers
functie- en taakomschrijvingen
onderscheid betaalde krachten en vrijwilligers
Werving en selectie
wervingskanalen
selectieprocedure
Afspraken
vrijwilligersovereenkomst
AVG en privacywetgeving
VOG
regeling vrijwilligers/onkostenvergoeding en ongevallenverzekering
huis- of omgangsregels
Begeleiding
inwerken
aanspreekpunt
Voortgang en evaluatie
Waardering
Groei en ontwikkeling
scholing
doorontwikkeling en doorgroeimogelijkheden
Inspraak
Vrijwilliger gaat uit dienst
exitgesprek

 

 

Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties (HKV)

 

 

 

 

Translate ยป